// Ajankohtaista // Historian ensimmäinen syväkirja on ilmestynyt

Historian ensimmäinen syväkirja on ilmestynyt
Uutinen | maanantaina 16. helmikuuta 2015

Minna Roinisen Unohdetut ovet on psykologinen fantasiaromaani. Kirjalabyrintillä on ilo julkaista se kahtena versiona: tavallisena romaanina ja valintoihin perustuvana interaktiivisena kirjana. Toinen puhuttelee perinteisemmän kirjallisuuden ystäviä, toinen sopii seikkailunhaluisille. Valintoihin perustuvassa kirjassa tapahtumat riippuvat lukijasta. Mitä sinä haluaisit päähenkilön asemassa tehdä?

Yhteinen ja erilainen

Versioilla on yhteinen alkuasetelma ja yhteiset henkilöt, mutta siinä missä tavallisessa romaaniversiossa on vain yksi loppu, on niitä valintoihin perustuvassa versiossa kymmenen – siinä lukija saa päättää myös muutamasta muustakin isosta käänteestä ja koko joukosta pienempiä kysymyksiä. Unohdettujen ovien juoni käy yhä hurjemmaksi loppua kohti, ja valintoihin perustuvassa versiossa opit omakohtaisesti, ettei kyse ole sen vähemmästä kuin terveydestä ja elämästä!

Psykologista fantasiaa

Unohdetut ovet katsoo päähenkilöään läheltä, niitä pohjimmaisia ja sisäisimpiä syitä, jotka saavat ihmisen toimimaan kuten hän toimii. Juoni ei ole kuitenkaan hetkeäkään pysähdyksissä. Unohdetut ovet on samaan aikaan realistinen ja fantastinen; lopulta tarinan arvoitukseksi jää sekin, tapahtuiko kaikki vain päähenkilön (tai jonkun toisen) mielen sisällä, mutta kuvitelluksi se kaikki on ihmeellisen totta. Käsittelytavallaan Unohdetut ovet koskettaa kevyesti myös spekulatiivista fiktiota ja jännityskirjallisuutta.

Syväkirja

Unohdetut ovet – valintoihin perustuva syväkirja on ensimmäinen julkaistu sovellus Kirjalabyrintin syväkirjakonseptista. Syväkirja voi ottaa monia muotoja ja tämä on niistä yksi: helposti lähestyttävä mukaelma perinteisestä ”valitse oma seikkailusi” -kirjamuodosta. Tähän asti sitä on sovellettu pääasiassa lastenkirjallisuudessa ja kevyessä viihdekirjallisuudessa, mutta Unohdetut ovet osoittaa, että muoto sopii myös aikuisille ja nuorille aikuisille suunnattuun kirjallisuuteen ja mainiosti myös vakaviin teemoihin. Erilaisena Unohdetuissa ovissa voi nähdä myös kirjan laajuuden.

Syväkirja

Valinnat tuovat kirjallisuuteen hienon, mahdollisuuksia täynnä olevan kerronnallisen elementin ja erityisen keinon vaikuttaa lukijoihin – siksi Unohdetut ovet sopii tulla kutsutuksi myös syväkirjaksi.

EPUB-muoto

Molemmat versiot, sekä tavallinen romaani Unohdetut ovet että interaktiivinen Unohdetut ovet – valintoihin perustuva syväkirja, ilmestyvät EPUB-muotoisina e-kirjoina. Molemmat ovat luettavissa kaikilla EPUB-muotoisia kirjoja näyttävillä lukuohjelmilla ja siten monilla eri alustoilla. Tämä on syväkirjan kehitykselle erittäin tärkeää, koska haluamme, että syväkirjat ovat laajasti ja helposti saatavilla. Kirjalabyrintti jatkaa e-kirjan mahdollisuuksien tutkimista tällä suunnalla ja toivomme, että sekä lukijat että kirjoittajat voisivat nähdä kirjallisuuden tulevaisuuden yhdessä kanssamme.

Saatavuus

Molemmat kirjaversiot ovat saatavilla seuraavista latauskaupoista: Elisa Kirja, Ellibs, Google Play Kirjat ja iBookstore. Google Kirjat tarjoaa laajat selaimessa avautuvat ilmaiset lukunäytteet: Unohdetut ovet ja Unohdetut ovet – valintoihin perustuva syväkirja. Itsenäiset EPUB-näytteet voit ladata Kirjalabyrintin sivustolta. Hyviä lukuhetkiä molempien versioiden parissa!

Unohdetut ovet – valintoihin perustuvan syväkirja (esittely, näytteet ja saatavuus)
Unohdetut ovet -romaani (esittely, näytteet ja saatavuus)

Minna Roininen Minna Roininen Avarakatseinen ja kokeilunhaluinen Minna Roininen on 25-vuotias taitava tarinankertoja. Lue Minnan kirjailijaesittely ja vastaukset Kirjalabyrintin kirjailijaluotaimeen!

Medialle
Ota yhteyttä
Palaute

Ajankohtaista
Tiedot viimeisimmistä ja tulevista uutuuksista. Mitä on tapahtunut, mitä on tapahtumassa? Missä kirjailijat kuuluvat ja näkyvät? Satunnaisina herkkupaloina tarjoilemme myös kolumneja, kirjeitä ja muuta pikkunaposteltavaa.Kirjat
Kirjaesittelyt lukunäytteiden kera. Puhuttelevia sisältöjä oivaltavassa muodossa. Kirjalabyrintin syväkirjoissa tarina saa uusia ulottuvuuksia. Kirjat saatavilla sekä jälleenmyyjiltä että suoraan meiltä.Kirjailijat
Tutustu kirjailijoihimme. Pikkufaktojen lisäksi kirjailijaluotain paljastaa kirjoittamisen taustoja. Täältä löydät myös linkit blogeihin ja kotisivuille. Herättikö kirja kysymyksiä, haluatko lähettää kiitoksen tai kannustuksen sanan kirjailijalle?Kirjoittajille
Etsimme jatkuvasti uusia käsikirjoituksia kustannusohjelmaamme. Oli lajisi sitten perinteinen romaani tai hyperromaani, voimme tarjota töillesi julkaisukanavan. Kokeile rajojamme; me ilahdumme ideoista, jotka voivat tehdä kirjallisuuden kenttää monimuotoisemmaksi.Kustantamo
Kirjalabyrintti on digitaaliseen kaunokirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Haluamme tuoda lukijoille teoksia, joissa muodon ja sisällön yhteistoiminta nousee uudelle tasolle. Toteutamme tehtäväämme kirjailijan yhteistyökumppanina ja palvelijana.
RSS-syöte Äänisyöte Uutiskirje Twitter Facebook

Tilaa Kirjalabyrintin RSS-syöte tai uutiskirje tai seuraa meitä Facebookissa tai Twitterissä.


© 2010 Kustannusyhtiö Kirjalabyrintti | Puhelin: 045 312 1970 | Sähköposti: kirjalabyrinttikirjalabyrintti