// Ajankohtaista // Saduntekijä ja Puuskatuuli – uusi satusarja

Saduntekijä ja Puuskatuuli – uusi satusarja
Uutinen | keskiviikkona 28. lokakuuta 2015

Uusi suomalaisesta kansanperinteestä ponnistava mutta moderniin satumaailmaan sijoittuva kirjasarja alkaa. Sen on kirjoittanut Soili Piskonen-Kortelainen. Nyt ilmestyvät kaksi ensimmäistä osaa, Hiiden valloittama talo ja Tiikerikakusta talonpeittoon, esittelevät satusarjan keskeiset hahmot: pienen kaupunkilaistuulen Puuskan ja loruloitsut taitavan Saduntekijän.

Tarina

Saduntekijä on nuori yrtit, taiat ja metsänväen tunteva kiltti noita. Kaupungissa lehtiä puhaltelemaan kyllästynyt Puuskatuuli löytää hänen luotaan uuden kodin ja uusia ystäviä sekä työn: Puuskan tehtäväksi tulee etsiä kaupungista satuloitsujen tarvitsijoita.

Lämminhenkisessä sarjassa seurataan Puuskatuulen tehtävänhakumatkoja, joilla kohdataan jos jonkinlaisia olentoja ja ilmiöitä. Saduntekijän lorutaidot ratkaisevat monta ihmisten ja metsänhenkien pulmaa. Saduissa käsitellään niin lasten kuin aikuistenkin tunteita ja huolia. Sympaattinen Puuskatuuli näkee maailman lapsen silmin.

Kansanperinne uudessa asussa

Sarjassa esiintyvät haltijat, peikot, menninkäiset, kakkiaiset ja muut olennot ovat tuttuja suomalaisesta kansanperinteestä. Piskosen tarinoissa ne saavat kuitenkin omanlaisensa persoonallisen hahmon. Susan Seppälän tekemä raikas kuvitus tuo tarinat nykyaikaan. Kussakin osassa on noin 10 kuvituskuvaa.

Pituus

Sarjan osat sopivat pituudeltaan hyvin kerralla ääneen luettaviksi esimerkiksi iltasatuina. Tarinoiden sisäisen lukujaon ansiosta ne ovat kuitenkin helposti myös jaettavissa osiin. Kirjojen hinnan olemme halunneet pitää edullisena.

Saatavuus

Kirjat ilmestyvät e-kirjoina, joita voi lukea kaikilla yleisillä lukuohjelmilla, jotka tukevat EPUB-muotoa. Kirjat ovat saatavilla Elisa Kirjasta, Ellibsiltä, Google Play:stä sekä iBookstoresta. Jälkimmäisissä jakelu on maailmanlaajuinen. Linkit kauppasivuille löytyvät kirjojen esittelysivuilta.

Ilmaiset lukunäytteet ovat saatavilla kirjojen esittelysivuilta sekä kirja- että suoraan selaimessa avautuvassa muodossa. Myös Google Kirjat tarjoaa pitkät lukunäytteet.

Kirjasarja on saamassa jatkoa ensi vuonna.

Hiiden valloittama talo
Tiikerikakusta talonpeittoon

Tekijät

Soili Piskonen-Kortelainen yhdistää saduissaan fantasiaa ja kansanperinnettä, uutta ja vanhaa. Tämä yrtit tunteva nainen asuu Sukevan soiden keskellä yhdessä miehensä ja kahden koiran kassa. Hän tykkää retkeillä luonnossa ja kirjoittaa pihakeinussa. Talvella hänen käsistään voi syntyä vaikkapa pehmeitä, ommeltuja satukirjoja. Kirjalabyrintin kirjailijaluotain paljastaa kirjoittamisen taustat.

Susan Seppälä on nuori ja taitava verkko- ja printtigrafiikkaa luova freelance-kuvittaja. Selkeälinjaiset ja värikkäät kuvat ovat moderneja ja sopivat hyvin e-kirjoihin.

Medialle
Ota yhteyttä
Palaute

Ajankohtaista
Tiedot viimeisimmistä ja tulevista uutuuksista. Mitä on tapahtunut, mitä on tapahtumassa? Missä kirjailijat kuuluvat ja näkyvät? Satunnaisina herkkupaloina tarjoilemme myös kolumneja, kirjeitä ja muuta pikkunaposteltavaa.Kirjat
Kirjaesittelyt lukunäytteiden kera. Puhuttelevia sisältöjä oivaltavassa muodossa. Kirjalabyrintin syväkirjoissa tarina saa uusia ulottuvuuksia. Kirjat saatavilla sekä jälleenmyyjiltä että suoraan meiltä.Kirjailijat
Tutustu kirjailijoihimme. Pikkufaktojen lisäksi kirjailijaluotain paljastaa kirjoittamisen taustoja. Täältä löydät myös linkit blogeihin ja kotisivuille. Herättikö kirja kysymyksiä, haluatko lähettää kiitoksen tai kannustuksen sanan kirjailijalle?Kirjoittajille
Etsimme jatkuvasti uusia käsikirjoituksia kustannusohjelmaamme. Oli lajisi sitten perinteinen romaani tai hyperromaani, voimme tarjota töillesi julkaisukanavan. Kokeile rajojamme; me ilahdumme ideoista, jotka voivat tehdä kirjallisuuden kenttää monimuotoisemmaksi.Kustantamo
Kirjalabyrintti on digitaaliseen kaunokirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Haluamme tuoda lukijoille teoksia, joissa muodon ja sisällön yhteistoiminta nousee uudelle tasolle. Toteutamme tehtäväämme kirjailijan yhteistyökumppanina ja palvelijana.
RSS-syöte Äänisyöte Uutiskirje Twitter Facebook

Tilaa Kirjalabyrintin RSS-syöte tai uutiskirje tai seuraa meitä Facebookissa tai Twitterissä.


© 2010 Kustannusyhtiö Kirjalabyrintti | Puhelin: 045 312 1970 | Sähköposti: kirjalabyrinttikirjalabyrintti